Нов Майдан в Киев (ВИДЕО)

Нов Майдан в Киев (ВИДЕО) | StandartNews.com

Mощна експлозия разтърси украинския парламент в Киев. От сутринта там се провежда протест срещу промените в конституцията. Следете на живо събитията.

Около 15 полицаи са ранени. Площадът е пълен с гъст дим, а към органите на реда летят димни шашки, съобщиха световните медии.

Експлозията пред сградата на Върховната рада е предизвикана от бойна граната, хвърлена от радикали- провокатори, съобщава УНИАН. По думите на депутата Антон Геращенко няколко военнослужещи от Националната гвардия на Украйна са тежко ранени и животът им е в опасност.

Органите на реда в Украйна готвят настъпление срещу радикалните провокатори, които се намират в близост до сградата на Върховната Рада, съобщи телевизионният канал "112 Украйна", цитиран от "Риа Новости".

Очаква се всеки момент спецполицаи да атакуват протестиращите, за да неутрализират всички провокатори, които се намират на площада. До този момент украинската полиция е задържала само един човек за безредиците пред Върховната Рада.

Безредиците са избухнали след приемането на законопроекта за промени в конституцията, отнасящи се до децентрализацията на властта.

На мястото са пристигнали линейки. Полицаи оказват първа помощ на свои колеги.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай