Невиждани порои заляха Германия (ОБЗОР)

Невиждани порои заляха Германия (ОБЗОР) | StandartNews.com

Жертвите на наводненията са 4, хиляди души напускат домовете си

Четирима души загинаха заради тежките наводнения в Югозападна Германия, причинени от обилните валежи в неделя, съобщи агенция Ройтерс. За някои райони това са най-големите наводнения от 20 години, уточнява ДПА. Хиляди германци бяха принудени да напуснат домовете си.

Мъж на около 60 години е загинал в наводнен подземен паркинг, след като водата изпълнила мястото, без да му остави възможност да избяга, каза Карстен Денер, говорител на областното министерство на вътрешните работи в провинция Баден-Вюртемберг. В град Швебиш Гмюнд, в същия регион, се предполага, че са загинали пожарникар и мъж, когото той се е опитвал да спаси. Издирването им продължава. Местната полиция съобщава, че 13-годишно момиче, което вероятно е искало да се скрие от бурята под жп мост, било ударено от влак и е загинало. Около десет души са ранени в Баден-Вюртемберг.

Много хора са били спасени от колите си, блокирани от наводненията. Клипове, публикувани в социалните мрежи, показват как водите носят автомобили, които след това се блъскат в близкия сгради. Първите етажи на много къщи са наводнени, водата е отнесла пътища.

Около 7000 пожарникари, полицаи и спасители са пратени на помощ, уточнява британският в. "Гардиън". Завод на "Ауди" в град Некарсулм, същата провинция, бил частично наводнен и временно е спрял работа, заяви говорител на компанията. Не е ясно кога ще бъде подновено производството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай