14:35 ч.

07.02.18

1 мин.

0

0

0

Необичайно силен снеговалеж парализира Париж

от редактор |

Необичайно силен снеговалеж парализира Париж

Много силен снеговалеж доведе почти до спиране на обществения транспорт във френската столица и околните региони, а стотици пътници трябваше да излязат от колите си и да прекарат нощта във временни подслони.


Заледените улици са празни, а властите призоваха гражданите да не ползват личните си автомобили след като в Париж натрупа 12 сантиметра сняг. Някои трамваи и градски влакове не се движат, а автобусният превоз почти напълно замря.


Градските власти отвориха 46 заслона в региона на Париж и настаниха над 600 души, блокирани в снега, а около 700 трябваше да прекарат нощта на жп гарите "Монпарнас" и "Острелиц".


Наложи се около 230 души да спят както могат на Летище Орли.


Графикът на парижките летища „Орли" и „Шарл дьо Гол" е нарушен, някои полети закъсняват, а много пътници са блокирани.


На летище „Шарл Дьо Гол" беше съобщено, че за няколко часа е преустановено движението на влакове от него към града.


Продължава евакуацията на между 1500 и 2000 души от магистрала южно от Париж, което разгневи шофьорите, защото според тях пътната артерия е трябвало да бъде затворена много по-рано.


Прогнозата за понижение на температурите ще втвърди падналия сняг и ще направи условията за движение и почистването още по-трудни.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент