Най-малко седем жертви при наводнение край Атина

Най-малко седем жертви при наводнение край Атина | StandartNews.com

Най-малко седем души са загинали при наводнения край Атина, съобщи гръцката противопожарна служба, цитирана от Ройтерс.

Заради пороя мнозина бяха блокирани в домовете и колите си и бяха затворени училища. Пътищата в Неа Перамос, на 17 километра западно от Атина, се превърнаха в реки от кал, показват телевизионни кадри. На практика целият град Неа Перамос е наводнен.

В съседния град Мандра една жена бе намерена мъртва в дома й, съобщиха служители на пожарната.

12 души са били спасени от автобус, блокиран на мост. Някои жители са били принудени да се качат на покривите на своите домове, съобщи държавната телевизия. Властите са регистрирали най-малко 160 обаждания за помощ.

Гърция обяви извънредно положение на остров Сими във вторник след проливните дъждове, които предизвикаха наводнения. Разрушени са много домове, прекъснато е и електроснабдяването. Придошлите води са отнесли в морето и десетки автомобили. На острова са пристигнали подкрепления от пожарната и бреговата охрана, за да разчистват пътища и да изпомпват събралите се води.

Видео, заснето от жители на острова, показва как цели улици, училище, детска градина и автомобили са под вода и кал. През уикенда пък британски турист се удави в колата си по време на буря на гръцкия остров Корфу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай