Най-малко 10 убити в германския мол

Най-малко 10 убити в германския мол | StandartNews.com

Най-малко 10 души са убити при стрелбата в търговския център, намиращ се до олимпийския стадион в Мюнхен. Това съобщават световните медии.

"Засега няма много подробности. Доколкото ги има, те са противоречиви. В момента положението е неясно. Очевидци съобщават, че до преди малко хората са бягали от търговкия център, а от полицията изтъкват, че все още евакуират хора". Това коментира журналистът Александър Андреев/"Дойче веле" пред БНТ.

Говорителят на полицията Томас Палмър обяви, че извършителят може да е повече от един. Взимат се сериозни мерки за спиране на движението на обществения транспорт в Мюнхен, допълни Андреев.

Убитите може би са петнадесет, пише вестник "Мюнхенер абендцайтунг". Германската телевизия Ен Те Фау пък твърди, че те са 10.

Извършителят е открил огън в едно кафене и в станцията на метрото. Движението на метрото в Мюнхен е спряно, сочи информация на местните медии.

Припомняме, че по-рано униформените отцепиха периметъра около търговския център и започна спецоперация. Вижте повече информация и видео ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай