Нападателят от Мюнхен - умопомрачен и в депресия

Нападателят от Мюнхен - умопомрачен и в депресия | StandartNews.com

Германската полиция съобщи, че не разполага с доказателства нападателят, убил девет души в Мюнхен, да е свързан с групировката „Ислямска държава".

Органите на реда описаха нападението като „класически акт на умопомрачен човек", предават APF и Фокус. 

„Няма абсолютно никаква връзка с „Ислямска държава"', каза началникът на полицията в града Хубертус Андре и допълни, че заподозреният е бил обсебен от книги и статии за масови убийства, „свързани с маниаци".

Мюнхенската прокуратура съобщи, че заподозреният е страдал от депресия и има информация да се е подлагал на психиатрично лечение. 

По-рано източници на "Шпигел" предадоха, че младежът се казва Давид С. В малките часове на нощта жилището му бе обискирано. 

Роденият в Мюнхен убиец е притежавал 9мм пистолет и 300 патрона. Полицията проверява дали не е примамил своите жертви чрез покана във „Фейсбук" в ресторанта, където е стартирала стрелбата. Предполага се, че е използвал фалшив профил с име на момиче да покани хора в ресторант от веригата „Макдоналдс", откъдето е стартирал атаката си.

Полицията посочва още, че има „очевидна връзка между нападателя и норвежкия масов убиец Андерш Брейвик, който уби 77 души през юли 2011 година".

"Стандарт" припомня, че 18-годишен немски гражданин от ирански произход е извършил атаката в Мюнхен, при която загинаха 10 души. 16 души са в болница, трима от които са с опасност за живота. Сред убитите и ранените има непълнолетни, включително деца.

Повече за случая четете в темата на "Стандарт"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай