Нападателите от Франция са убити

Нападателите от Франция са убити | StandartNews.com

Френският президент Франсоа Оланд обяви пред местни журналисти, че смъртоносната атака в католическа църква в Нормандия е дело на "двама терористи в името на ДАЕШ". Двамата нападатели са били убити от полицията. 

Както "Стандарт" съобщи, католически свещеник е бил убит от нападателите при заложническа криза в християски храм. Отец Жак Амел, 84-годишен, е жертвата на терористите. Един от останалите заложници е сериозно ранен, на ръба на живота, предава CNN. Още не е ясно дали става въпрос за една от двете монахини или двамата поклоници, които все още са заложници. 

Раненият заложинк е получил спешни медицински грижи още на мястото на инцидента, уверяват властите. Всички заложници вече са освободени. В момента сапьори проверяват свещения храм, за да се уверят, че терористите не са оставили взривни устройства в него. 

От полицията все още не дават детайли за оръжията, използвани от нападателите. Шефът на полицията твърди, че още не може да съобщи и мотивите на извършителите, макар президентът да твърди, че става въпрос за нападение на терористи в името на ДАЕШ. 

Разследването вече официално е поето от антитероститичните прокурори от Париж. Президентът Оланд, както и министърът на вътрешните работи пътуват към мястото на трагичния инцидент. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай