НА ЖИВО: Изслушването на Кристалина Георгиева

НА ЖИВО: Изслушването на Кристалина Георгиева  | StandartNews.com

Брюксел. Кристалина Георгиева ще защитава номинацията си втори мандат като еврокомисар пред Европейския парламент днес следобед. Към нея ще бъдат зададени 45 въпроса.

Изслушването й започна в 14:30 часа българско време и се очаква да продължи три часа. То се предава на живо в интернет.

Проследете НА ЖИВО изслушването на Георгиева - ТУК!

"Гордея се с Европейския съюз и съм горда да съм кандидат да му служа отново! Смятам, че доказах, че съм независима и не вземам нареждания от никого, както и че взимам присърце интереса на хората", каза в началото на изказването си Георгиева.

„Конкурентоспособността трябва да е във фокуса на услията ни да се справим с бедността, социалната несправедливост и създаването на реален икономически растеж", смята българският кандидат.

По отношение на постигането на социално напредничава Европа, Кристалина Георгиева каза, че трябва да се създадат повече възможности за младежта в Европа, което означава да бъде развързан потенциала на бизнеса.

„В момента не се вижда нарастване на инвестициите в Европа, като иновативните финансови инструменти са малка част от европейския бюджет – 19 млрд евро", обясни Георгиева.

„За мен е много важно да бъдем предпазливи, когато оценяваме опита с всеки един от тези инструменти, пред да направим следващата крачка. Ако се окаже, че който и да било от тях е проблематичен, можем да но анулираме", подчерта Георгиева.

Според нея, опасностите идват оттам, че пилотните проекти са нещо хубаво, но понякога се прибързва, без да се направи необходимата оценка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай