На почивка с куфар с колела... не и във Венеция

На почивка с куфар с колела... не и във Венеция | StandartNews.com

Венеция. Забрана на куфарите с колела може да бъде въведена за туристите във Венеция. Новата наредба е на път да стане факт, а причината е неприятният шум, който предизвикват колелцата по калдаръмената настилка, пише "Дейли мейл".

Недоволството на венецианците нараснало, което накарало градските власти да очертаят правила, според които от догодина ще въведат глоби до 500 евро за туристите, ако не преминат на безшумни колела, направени или от гума, или пълни с въздух, или пък просто не решат да носят багажа си.

Забраната важи и за количките, използвани от работници за последния етап от доставката на стоки на магазини или жилищни сгради. Местните власти разчитат, че производителите на чанти ще създадат приемливи за Венеция модели.

Италианските медии съобщават, че жителите на града без коли ще бъдат освободени от забраната, въпреки че това не се споменава в разпоредбата. Тя беше обявена в съобщение на местния съвет във връзка с плановете му.

"Правилото цели да отговори на оплакванията на мнозина граждани в последните години до местния съвет за сериозното раздразнение, причинено от влаченето на неща във време от деня и нощта, когато законът предоставя защита срещу шум", се казва в комюникето.

Властите допълниха, че приглушените колела са необходими и за предпазването на старите павирани улици в града.
"Получихме също така много оплаквания заради постепенното влошаване и износване на нашите павета и мостове, които оцеляха непокътнати векове наред", допълни съветът в комюнике.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай