Москва погна "Макдоналдс" за хигиена

Москва погна "Макдоналдс" за хигиена | StandartNews.com

Руските власти започнаха масирана кампания срещу ресторанти от веригата "Макдоналдс", съобщи Би Би Си. Официалната причина са проверки дали заведенията за бързо хранене отговарят на изискванията за безопасност. В рамките на акцията бяха затворени и четири ресторанта в Москва.

Надзорният орган Роспотребнадзор обяви, че в няколко региона ще бъдат извършвани непредвидени проверки на ресторантите. Посещения на инспектори ще има в заведения в Свердловск, Воронеж, Татарстан и Московски регион. Те ще извършват микробиологични тестове, санитарни проверки и химически тестове. Очаква се акцията да продължи няколко месеца. От компанията обявиха, че са готови за всякакви проверки.

По-рано надзорният орган затвори четири ресторанта от веригата в Москва в рамките на разследване за нарушаване на стандартите за храните. От регулатора твърдят, че са получили голям брой оплаквания, а ресторантите са нарушили множество санитарни изисквания. Според някои анализатори цялата акция е свързана с обтегнатите отношения между Русия и Запада след налагането на икономически санкции срещу Русия и ответното руско ембарго към ЕС и САЩ. Регулаторът отрича проверките да са политически мотивирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай