Мигранти към Меркел: Отвори границата

Мигранти към Меркел: Отвори границата | StandartNews.com

Мигранти призоваха германският канцлер Ангела Меркел да накара властите в Скопие да отворят македонско-гръцката граница. Това стана ясно от видео репортаж на сп. "Шпигел" заснет на гръцко-македонската граница, предаде БГНЕС.

Мигрантите скандират: "Меркел отвори границата". Един от тях разказа, че е от Мароко и е убеден, че в Европейския съюз ще получи убежище. "Искам да видя Германия. Моята страна Мароко е красива, но там няма работа за мен", каза още младежът.

Според него "най-страшният маршрут е бил в морето между Турция и Гърция, където е пътувал 4 часа в открито море с лодка". Властите в западната ни съседка от две седмици не допускат икономически мигранти на своя територия, които идват от Гърция. В Република Македония се допускат само мигранти от Сирия, Ирак и Афганистан. Мигрантите искат Меркел да отвори границата.

Припомняме, че 28-ми ноември македонската армия започна изграждането на ограда по границата с Гърция. Няколко километра от 3-метровата ограда вече е напълно изградена около граничния пункт в Гевгелия. Днес няколко десетки мигранти се опитаха да щурмуват оградата, но много бързо бяха върнати обратно на гръцка територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай