Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия! | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви, че ще се обърне към българските и румънските власти заради големия приток на незаконни сезонни работници от тези страни.

Изявлението му беше по повод катастрофата на български бус в Италия, при която загинаха 12 души. Салвини и премиерът Джузепе Конте разговаряха във Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието.

"Зад тези смъртни случаи има трудова експлоатация", подчерта премиерът, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители.

Матео Салвини каза, че са конфискувани микробуси с българска регистрация без застраховка, а освен това се отчита, че "от България и Румъния има приток на съвременни роби". И понеже тези страни са членки на ЕС, той ще се обърне към съответните си колеги за съдействие по въпроса.

Прокуратурата разследва причините за катастрофата с микробуса с българска регистрация, както и незаконно наемане на селскостопански работници в Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай