11:20 ч.

14.08.18

1 мин.

0

0

0

Маскирани запалиха 80 коли за една нощ в Швеция

от редактор |

Маскирани запалиха 80 коли за една нощ в Швеция

Най-малко 80 автомобила са запалени през тази нощ в градовете Гьотеборг и Тролхетан в Западна Швеция. Колите са запалени едновременно в няколко района, съобщава телевизия Ес Ви Ти.


"Имали сме периоди с голям брой пожари, но в една и съща вечер и за толкова кратък промеждутък от време на толкава различни места – не си спомням", призна потресена говорителката на полицията в западния регион Ула Брем.


В интервю за местния вестник "Гьотеборгс Постен" полицаи обясниха, че най-вероятно акцията е координирана чрез социалните мрежи. Очевидци описват как облечени в тъмни дрехи хора са палили колите. Те са носели туби с бензин и бейзболни бухалки, с които са разбивали стъклата на автомобилите.


В Тролхетан силите на реда, които са оказали помощ на спасителите и пожарникарите, са били замеряни с камъни. "Младежи са замеряли полицията с камъни. Те са били с маски, за да не бъдат разпознати", заяви полицай Клаес Далстрьом.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент