"Маршът против страха" в Белгия се отменя

"Маршът против страха" в Белгия се отменя | StandartNews.com

"Маршът против страха" в Белгия се отменя. Това съобщиха неговите организатори, цитирани от Франс прес. И уточниха, че решението е взето поради съображения за сигурност.

По-рано днес властите призоваха шествието да не се състои или да бъде отложено с няколко седмици. И призоваха населението да си остане по домовете, за да бъдат избегнати евантуални инциденти.

Отмяната на марша идва на фона на информацията, че летище "Завентем" в Брюксел ще остане затворено поне до 29 март. По-рано спецслужбите обявиха, че лидерът на терористичните атаки е задържан- Фейсал Шеху, който се оказа журналист на свободна практика.

"Маршът против страха" бе предложен преди дни от Европалрамента като знак за почит към жертвите от терористичните атаки на 22 март в белгийската столица. Властите в Брюксел обаче призоваха шествието по улиците на града да се отмени за след няколко седмици, тъй като на него се очакваха над 10 000 души.

Шествието бе анонсирано за тази неделя от 14.00 часа местно време. След минутата мълчание бе предвидена и минута с аплодисменти, чрез които жителите на Брюксел да демонстрират своето единство и да отправят посланието "Не на страха!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай