Македонският журналист: Българите са като кучета

Македонският журналист: Българите са като кучета | StandartNews.com

Целта ми беше да се махне нещо, което е диво, криминално, нелегално, което е поставено без разрешението на македонските власти. Това заяви македонският журналист Миленко Неделковски, който разби паметната плоча, поставена от българска военна делегация на връх Каймакчалан.

Според него той не е направил нищо незаконно. „Вандализъм е, когато влизате на чужда територия без позволение. Влезли са от Гърция, тези българи, които са били облечени в униформи. Влизайки в униформа, това е акт на агресия. Когато министърът на отбраната каже, че той няма да ги накаже, а ще ги награди за това, че са влезли така, това е вандализъм. Това е агресия. Това е провокация", аргументира се той.

Неделковски обвини българската държава в опит за провокация и отрече да се опитва сам да прави такава. „Българските действия са провокация. Българите са като кучетата, които искат да отбележат територия от дърво на дърво, така казват - това е наше. Не може да е българско, не може да е ваше", заяви още Миленко Неделковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай