М. Вебер: За ЕНП Борисов е най-добрият премиер

М. Вебер: За ЕНП Борисов е най-добрият премиер | StandartNews.com

"За Европейската народна партия Бойко Борисов е най-добрият премиер за България и той може да разчита на нашата подкрепа винаги. Ние напълно подкрепяме политиките на правителството на Бойко Борисов", това заяви председателят на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер по време на среща в Европейския парламент (ЕП) със председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Срещата се състоя по време на честването на 40-ата годишнина от основаването на Европейската народна партия (ЕНП) в Люксембург. Цветанов запозна Вебер с вътрешнополитическата обстановка в България, като подчерта, че ГЕРБ е отговорна партия с реален политически живот. "Като мандатоносител се стремим да правим политики за хората и да поддържаме консенсуса в управлението, за да следваме европейския път за развитие. ГЕРБ води реална политика и има доверието на българските граждани, доказателство за което е, че имаме над 90 000 души членска маса", обясни Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Като председател на ПГ на ГЕРБ Цветанов заяви, че Парламентарната група седи твърдо зад правителството на Бойко Борисов и зад предприеманите от кабинета реформи.

"За Европейската народна партия Бойко Борисов е най-добрият премиер за България и той може да разчита на нашата подкрепа винаги. Ние напълно подкрепяме политиките на правителството на Бойко Борисов", категоричен бе Манфред Вебер.

Цветанов информира председателя на Групата на ЕНП в ЕП за предприетите мерки за охрана на България като външна граница на Европейския съюз. Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред изтъкна като положителен момент за сигурността законодателните промени, с които се позволи на военните да се включат при опазването на границата.

Зам.-председателят на ГЕРБ разясни пред Вебер и подробности около изграждането на възпиращите съоръжения на българо-турската граница.

„Една от мерките, които българското правителство прилага за охраната на външната граница на Европейския съюз и справянето с миграционния поток, е изграждането на преградните съоръжения по границата с Турция със средства от националния бюджет на страната. Би било добре части от съоръженията да се доизградят чрез средства от европейската солидарност", обясни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай