Лубиц искал светът да го запомни (ОБЗОР)

Лубиц искал светът да го запомни (ОБЗОР) | StandartNews.com

Често избухваше и крещеше, заключи ме в банята, твърди стюардесата Мария

Андреас Лубиц, вторият пилот, за когото се предполага, че е причинил катастрофата на самолета на "Джърмануингс" във Френските Алпи, казал на едно от бившите си гаджета, че някой ден целият свят ще научи името му. Това твърди самата му приятелка - 26-годишната стюардеса Мария В., в интервю, публикувано днес в германския "Билд".

След като чула за катастрофата, тя си спомнила думите на Лубиц: "Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името ми и ще го помни". "Не знаех какво имаше предвид, но сега вече разбирам. Ако е извършил подобно нещо, то е, защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в "Луфтханза" като командир на екипаж и пилот на далечни полети", казва Мария В.

Тя разкрива пред вестника, че се запознала с Лубиц, когато двамата летели заедно из Европа. Те се срещали в продължение на 5 месеца миналата година, "няколко нощи" прекарали на хотели. Според Мария той бил "непредубеден и готин". Когато били насаме, той бил "нежен" и търсещ любов, но след като започнели да говорят по работа, "се превръщал в някой друг". "Той се тревожеше за обстоятелствата, при които работехме, за малкото пари, беше под напрежение", добавя тя. Мария обяснява, че се разделила с Лубиц, защото започнала да се страхува от избухливия му характер. "Когато спорехме за нещо, ставаше раздразнителен и ми крещеше. Дори веднъж ме заключи в банята за дълго време. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари", казва още тя пред в. "Билд".

Германската полиция се очаква да разпита Мария относно Лубиц, както и последната му приятелка, с която живеели в скъп апартамент в покрайнините на Дюселдорф. Твърди се, че двамата се виждали от 7 г., дори били сгодени и смятали да се оженят през 2016 г. Според местни медии те се разделили, защото той всъщност бил гей и се раздирал от това да крие хомосексуалността си.

Купил две аудита, едното за гаджето

Преди няколко седмици Андреас Лубиц купил два чисто нови автомобила "Ауди" и щял да подари единия на последната си приятелка, твърди германското сп. "Фокус". Пилотът ги спазарил от автосалон край Дюселдорф, близо до апартамента, в който двамата живеели. Три дни преди катастрофата на самолета едната кола била доставена на адреса. Не се знае обаче дали била за Лубиц или за приятелката му. Според "Фокус" обаче двамата вече се били разделили и това може да е повлияло върху решението му да разбие самолета на "Джърмануингс".

Откриха над 400 части от тела

Следователите, които претърсват района на катастрофата на "Еърбъс А320", обявиха, че са открили над 400 части от тела, съобщи в. "Дейли Мейл". Досега обаче не е намерен нито един цял труп на някой от 150-те загинали.
Френската полиция продължава да моли членове на семействата на жертвите да дадат ДНК проби, което да помогне при идентифицирането. Събрани на мястото на инцидента принадлежности с важни следи от ДНК, като четки за зъби и бижута, са изпратени в лаборатория. Твърди се, че тя е набързо стъкмена в хотел в Барселона, където са отседнали част от близките на загиналите. Следователите молят също така семействата на жертвите да си спомнят с какви дрехи са били облечени при качването на самолета и дали имат отличителни белези по тялото, като татуировки или други, отбелязва в. "Дейли Мирър".

"Луфтханза" плаща Е50 000 обезщетение

Германската авиокомпания "Луфтханза" ще изплати на роднините на загиналите до 50 000 евро обезщетение на пасажер за покриване на неотложни разходи. Това съобщи представител на нискотарифния й превозвач - "Джърмануингс", цитиран от германското издание "Дер Тагесшпигел".

Размерът на обезщетението, което компанията ще изплаща на близките на загиналите, се превръща постепенно в разгорещен дебат. Крайните суми ще бъдат калкулирани едва след като стане ясно до каква степен "Луфтханза" ще поеме вината за катастрофата.

Меркел на траурна церемония в Кьолн

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът Йоахим Гаук ще присъстват на националната траурна церемония в памет на 150-те жертви на катастрофата. Паметта на загиналите ще бъде почетена на 17 април в Кьолнската катедрала, съобщи Франс прес, като се позовава на официален източник. Поканени са семействата и приятелите на загиналите, както и представители на други страни, засегнати от катастрофата.

Днес във френския град Дин-ле-Бен, който се намира близо до мястото на трагедията, се проведе църковна служба в памет на загиналите. Местният епископ Жан-Филип Но прочете послание на папа Франциск, в което Светият отец изказва съболезнования и подкрепа към близките на жертвите. Запалени бяха 150 свещи.

Двама в кабината няма да решат проблемите

Вицепрезидентът на Испанския профсъюз на авиолиниите Хавиер Гомес заяви, че обсъжданото правило, според което в кабината на всеки самолет трябва да има минимум двама души, няма да разреши проблемите с безопасността на въздухоплаването, предаде РИА Новости. Гомес направи това изявление по повод на становището на Европейската агенция за авиационна сигурност за изменения в това правило и неговото задължително въвеждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай