Лондон замразява данъците за 5 г.

Кралица Елизабет обяви програмата на правителството

Лондон замразява данъците за 5 г. | StandartNews.com

Кралица Елизабет II обяви референдума за членство в ЕС през 2017 г.

Британското правителство на премиера Дейвид Камерън ще предложи за гласуване закон, с който да се гарантира замразяването на данъците за домакинствата до 2020 г. "Ще бъде създаден закон, за да се гарантира, че няма да има повишение на данъците върху доходите, на ДДС, нито на социалните удръжки през идните пет години", заяви Нейно величество Елизабет II в парламента в традиционната си "кралска реч", в която официално се представя пътната карта, очертана от правителството. Речта се произнася от монарха, но е написана от правителството и представя неговата програма, отбелязва Ройтерс.

Освен това правителството ще вдигне тавана за облагане с близо 2000 паунда до 12 500 до 2020 г. и ще гарантира, че служителите, които получават минимална заплата, няма да плащат и никакъв данък върху доходите за техните първи 30 работни часа седмично. Правителството предвижда и да намали с 3000 паунда годишно максималната сума на социалните помощи за семействата до 23 000.

Правителството също така ще внесе законопроект за организиране до края на 2017 г. на референдума за членството на Великобритания в ЕС, каза още кралицата. Законопроектът ще бъде представен официално днес и внесен за обсъждане в Камарата на общините. "Правителството ще предоговори връзките на Великобритания с ЕС и ще продължи реформата на ЕС, което ще е от полза за всички страни членки", каза Елизабет II. В речта си тя обеща, че ще бъдат дадени повече пълномощия на правителството на Шотландия. Кралицата обеща също допълнителни, но по-малко широки пълномощия на правителствата на Уелс и на Северна Ирландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай