Лондон с мерки за имигрантите до Коледа

Лондон с мерки за имигрантите до Коледа | StandartNews.com

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че до Коледа ще представи планове за нови мерки за ограничаване на имиграцията в страната му, съобщи Би Би Си.

От офиса на Камерън посочиха, че се работи върху няколко възможности как да стане това, но още не е взето решение. Една от възможностите е да се сложи таван на броя социалноосигурителни номера, които се дават на нискоквалифицираните имигранти. Предложението е новопристигналите да получават временен социалноосигурителен номер, който няма да им позволи да се установят за постоянно в страната и да получават помощи.

Подобна практика обаче ще е неприемлива за Европейския съюз, предупреди шефът на Еврокомисията Жозе Барозу в реч за неправителствената организация "Чатъм хаус". По думите на Барозу ЕС има желание да се съобрази с тревогите на Великобритания, но не и ако те са насочени срещу фундаментални принципи на съюза. "За да се променят тези правила, ще е нужно съгласието на всички страни. Илюзия е да се вярва, че може да се създаде пространство за диалог, ако тонът и аргументите, които излагате, биха обидили останалите страни членки", посочи Барозу.

Изявлението на Барозу предизвика реакция на Камерън, който посочи, че ще се справи с проблема. Той заяви също така, че британският народ, а не Барозу му е шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай