Линейка с експлозиви отмени Германия - Холандия

Линейка с експлозиви отмени Германия - Холандия  | StandartNews.com

Контролата между Германия и Холандия, която трябваше да започне в 21:45 часа българско време, е била отменена. Това съобщава немското издание „Фокус".

Хората на стадиона в Хановер са евакуирани.

Взетото решение е от "съображения за сигурност", уточниха от полицията.

В интернет се появи информация, че линейка, намираща се близо до стадиона в Хановер, е претърсена от полицията. Запознати твърдят, че в нея е имало експлозиви. Данните все още не са потвърдени официално.

След това властите спряха и концерт на "Зьоне Манхаймс", който трябваше трябваше да се проведе тази вечер на ТУИ Арена. 

Припомняме, че по-рано днес бе отменена и контролата между Белгия и Испания в Брюксел. Полицаи ще ровят и в храната преди Ел Класико.

В близост до стадиона бе извършен и зрелищен арест на заподозрян в съпричастност с планираните нови актове на тероризъм. Младеж от арабски произход бе заобиколен от полицаи, които насочиха оръжия срещу него и го задържаха.

Очаква се съвсем скоро властите в Хановер да дадат пресконференция, на която да съобщят повече информация за действията си. В специален щаб на сигурно място са събрани канцлерът на Германия Ангела Меркел, вътрешният министър на страната Томас де Майцере и вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус.

Местният полицейски шеф сподели, че е имало сериозна заплаха от бомбен атентат. Предупреждението за потенциална терористична заплаха на стадиона е дошла от чуждестранна разузнавателна служба, пише  Der Spiegel.

Според други информации пък е открит съмнителен куфар, а около стадиона са се навъртали познати на полицията лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай