Лавров хвана Ердоган за преговори с ИДИЛ

Лавров хвана Ердоган за преговори с ИДИЛ | StandartNews.com

Турция и "Ислямска държава" (ИД) водят тайни преговори и обсъждат нови варианти за контрабанда. Това заявява руският външен министър Сергей Лавров в интервю за в. "Московски комсомолец".

"Те обсъждат варианти за действия в сегашната обстановка, при която заради ударите на нашата авиация сериозно са ограничени традиционните маршрути на контрабандата", поясни Лавров и подчерта: "Турция продължава да говори за създаването на зона за сигурност на сирийска територия. Всички разбират, че става дума за участък от границата между два кюрдски анклава. Тяхното свързване Турция смята за абсолютно неприемливо, най-малкото защото това ще пресече възможностите на Турция да снабдява бойците в Сирия и да получава от тях контрабандни доставки".

Русия е готова да сподели със Запада информацията за контакти на Турция с "Ислямска държава", каза междувременно говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА "Новости". "Ние сме готови не само да предоставим информацията, но и да координираме нашите стъпки, за да обменим данните със западните си колеги в най-удобния за тях формат", допълни Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай