Кризата развихри проституцията в Гърция

Кризата развихри проституцията в Гърция | StandartNews.com

В резултат на икономическата криза проституцията в Гърция като начин за прехрана се разраства през последните няколко години, съобщават местните медии.

"Жриците на любовта" са се увеличили с 1500%, показва съвместно проучване на Отдела по криминалистика в университета Пантион, Националния център за социални грижи и гръцкия омбудсман.
Млади безработни гъркини ежедневно продават телата си, а в същото време броят на жертвите от трафик с хора постоянно расте. В центъра на Атина много студентки са на улицата, за да платят образованието си. Самите момичета споделят, че няма много клиенти, поради което и цените са паднали. Повечето проститутки в страната работят за 20-30 евро. Някои полово предавани болести, за които се вярваше, че са изчезнали, се регистрират в медицинските центрове всеки ден.
Тази година търговията с жени се очаква да генерира приходи около 80 милиарда долара в Европа. Според изследване на Международната организация по миграция само 45% от жените, които са станали жертва на трафик, са успели да избягат през първата една година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай