Кой е Андреас Лубиц?

Кой е Андреас Лубиц? | StandartNews.com

Говорител на Lufthansa потвърждава, че вторият пилот на полет 4U9525 е работил за авиокомпанията от септември 2013 г. Пилотът е имал 630 летателни часа, като по-рано е работил в Школата за гражданска авиация на Lufthansa.

DPA също съобщава, че 28-годишният Андреас Лубиц е немски гражданин, родом от Монтабаур, град в Райнланд-Пфалц, на 90 км от Франкфурт на Майн. Младият мъж е живеел с родителите си, като е притежавал апартамент в Дюселдорф.

Познати разказват, че Андреас е показал признаци на депресия миналата есен. Профилът му във Фейсбук показва различни интереси - бил е фен на немската банда за електронна музика "Шилер", известния френски DJ Давид Гета. Сред любимите му места е бил местния клон на ресторантите "Subway". Сред любимите му сайтове се открояват тези за вицове за пилоти и стюардеси.

Петер Рюкер от местния клуб по параглайдинг разказва: "Андреас беше толкова щастлив, когато го одобриха за пилот на Джърмануингс. Той беше много тих, но много приятен човек."

Лубиц е взел разрешително да лети с глайдери още като тийнерджър, което после повлияло и на решението му да стане пилот.

Федералната авиационна служа го оценила високо и го включила в престижната база данни "FAA Airmen Certification Database", където влизат само най-добре представителите се пилоти. 

Изпълнителният директор на "Луфтханза" каза, че преди шест години е имало няколко месечно прекъсване на обучението на Андреас Лубиc. Приятели на Андреас отново казават, че паузата в обучението му за пилот е била причинена от пристъп на депресия. След като продължава обучението си той успешно минава всички изпити и проверки и се е смятал за годен на 100 процента. От компанията не коментират каква е била причината, довела до въпросното прекъсване. 

Андреас Лубиц е завърши базираната в Бремен учебна база на "Луфтханза". Училището в Бремен е основано през 1956 година. Обучението за пилот на самолет продължава от 29 до 33 месеца. След 6-месечно теоритично обучение се преминава към летателни часове, за начало с малки самолети. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай