Комисарите на крака при Сергей

Комисарите на крака при Сергей | StandartNews.com

Страсбург. Президентът на ПЕС соцлидерът Сергей Станишев започна поредица от срещи с всички еврокомисари от социалистическото семейство.

Тъй като тази седмица заседанията на ЕП са в Страсбург, където официално бе гласуван и съставът на новата ЕК, Станишев разговаря с Корина Крецу, комисар по регионалното развитие. Ресорът на Крецу е важен за всички държави членки, особено за страните от Източна Европа, където са най-бедните региони.

На срещата със Станишев еврокомисарката се е ангажирала преговорите за новите оперативни програми да са насочени към реалната икономика и да създадат условия за успешно излизане от кризата в Европа. Още в хода на изслушванията на бъдещите членове на ЕК социалист номер 1 отправи покана за разговори с всички представители на ПЕС в екипа на Жан-Клод Юнкер.

Срещите на Станишев с еврокомисарите ще продължат в Брюксел тази седмица. По време на преговорите между ЕНП и ПЕС комисарите от социалистическото семейство получиха ключови ресори като регионално развитие, икономика, международно сътрудничество, здравеопазване и транспорт и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай