Кметът на Истанбул: Десетки са жертвите и ранените

Кметът на Истанбул: Десетки са жертвите и ранените | StandartNews.com

Най-малко 11 жертви има в следствие на взрива в Истанбул от тази сутрин. До момента се съобщава за 7 загинали полицаи и 4 цивилни. Ранените са 36. CNN се позовава на информация от кмета на града Васип Шахин.

Кола пълна с експлозиви бе взривена в центъра на Истанбул в час пик днес, съобщава Си Ен Ен Тюрк. Атаката е била насочена срещу автобус на турските сили за бързо реагиране. Инцидентът е станал в близост до полицейска станция.

На мястото са изпратени линейки и пожарни автомобили. Полицията е започнала евакуация на сградите в района.

Наблизо се намират Истанбулският университет и историческият квартал. Джантай Коджайомер, студент в Истанбулския университет, който живеел наблизо разказа ,че взривът бил много силен и е разтърсил като при земетресение. Той каза също, че близо до взрива имало кола с бургаски номер, но вътре нямало хора. Предните дни видял хората, които му казали, че били търговци. Студентът съобщи също, че целият район е отцепен за движение. А от полицията съобщиха,че е възможно да има втора бомба.

От Министерството на външните работи съобщиха за БНР, че към момента няма информация за пострадали българи при взрива в центъра на Истанбул.

Все още никой не е поел отговорност за нападението, но и кюрдските екстремисти, и "Ислямска държава" извършиха терористични нападения в Истанбул през последните месеци.

Терорът край Босфора се случва само ден след началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай