Кървава драма със заложници в Хърватия

Кървава драма със заложници в Хърватия | StandartNews.com

Ветеран разстреля с автомат съпругата си и посетител в кафене, после се самоуби

Кървава драма се разигра в Хърватия снощи, съобщиха местните медии. Въоръжен мъж откри стрелба в кафене в северозападния град Осиек, уби двама души и взе други двама за заложници, след което се самоуби.

По разкази на очевидци мъжът нахлул пиян в кафене "Тихо", където като сервитьорка работела жена му. Между двамата се разгорял спор, при което мъжът се върнал в колата, взел от багажника автомат, влязъл отново в заведението и застрелял жена си Слажана (39 г.) и застъпилия се за нея клиент Драго Ловрич (47). След това похитителят взел двама души за заложници и стрелял по полицаите, които пристигнали на мястото в опит да разрешат възникналата криза. Никой от органите на реда на бил ранен. Полицията разглежда като основен мотив за престъплението ревност и намерение на съпругата да подаде молба за развод. Двамата имат две дъщери - на 14 и 16 години.

Няколко часа след кървавата драма полицията съобщи името на убиеца - 59-годишния Иван Петричевич, известен с прякора Мойсей. Според местните медии той е ветеран и инвалид от войната в Хърватия през 1991-95 г. Кметът на Осиек обясни, че по-голямата дъщеря на убиеца искала да разговаря с него по телефона, за да се предаде, но той отказал предложението й.

По-късно полицията обискирала дома му и открила голям арсенал - две ръчни гранати, 1 кг пластичен експлозив, противопехотна мина, полуавтоматична пушка, над 100 патрона и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай