Извергът Сава в зловеща килия на друг детеубиец

Извергът Сава в зловеща килия на друг детеубиец | StandartNews.com

27-годишният Станислав Бакърджиев (Сава), който уби по зверски начин дъщеря си, е настанен в килията на Манолис Дурис на остров Корфу.

Изолираната килия бе построена специално за Дурис и известна като "килията на Манолис Дурис", съобщи grreporter. Там бащата на Ани ще бъде с 24-часова охрана и под денонощното наблюдение на охранителни камери. Той няма да има никакви контакти с останалите затворници в сградата и ще бъде извеждан на разходка в двора й в часовете, когато другите затворници са по килиите си.

Междувременно стана ясно, че затворници на Корфу са се разбунтували при новината, че българинът ще бъде настанен в специална килия при тях с цел защита на живота му.

Полицията е поискала засилване на охраната, за да не се стигне до саморазправа с детеубиеца, съобщи БНТ.

Манолис Дурис (на втората снимка) бе осъден за сексуално малтретиране и убийството на 6-годишния си син, който бе намерен мъртъв на 31 декември 1993. Съдебните власти решиха да го изпратят в същия затвор в Корфу, но по време на трансфера му до острова беше пребит от други затворници-рецидивисти, водени от неписания закон, че "в затворите няма място за детеубийци".

Малтретирането на Манолис Дурис продължава и зад решетките по особено жесток начин, а властите са принудени да го местят в различни затвори. За 2 години Дурис сменя 4 пъти затворите. На 24 февруари 1996 Манолис Дурис е намерен мъртъв в килията си в затвора в Триполи, обесил се сам на кабела на телевизора си. 

Същевременно майката Димитрина е в предварителния арест. Очаква се днес да бъде разпитана, съобщи Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай