09:29 ч.

04.11.17

1 мин.

0

1

0

Издирват Пучдемон с европейска заповед

от редактор |

Издирват Пучдемон с европейска заповед

Испански съдия-следовател издаде вчера европейска заповед за задържане на сваления каталунски премиер Карлес Пучдемон и четиримата негови министри, които се укриват от испанското правосъдие. Обвиненията са в бунт, метеж, злоупотреба с обществени средства и неподчинение на властта. Освен испанската полиция, Цивилната гвардия и Интерпол, заповедта е получила и Белгийската федерална прокуратура, тъй като последното известно местонахождение на издирваните е в Белгия. 


Съдът отхвърля молбата на адвокатите на Пучдемон и министрите му да дадат показания по видео връзка, като обясни, че те не изпълняват определените по закон условия. Освен това "те дори не посочват адрес на пребиваване в Белгия за осъществяване на видеоконферентна връзка", подчерта съдът.


Страната, от която е поискано да предаде издирвано лице, трябва да го предаде на страната, подала европейската заповед за задържане, в срок до 60 дни.


Белгийската прокуратура има 24 часа да реши дали да уважи заповедта. Отрицателното решение може да се мотивира с опасения за нарушение на човешките права на издирвания.


Снощи за поредна вечер привърженици на независимостта на Каталуния протестираха в Барселона.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:56 · 04.11.2017
на кражбата или липсата на 80 милиард евро вече независимост ли му се вика и колко получават привържениците и стачкуващите или то е като в БЪЛГАРИЯ ще си я купи като Василев и ктб ДА АМА НЕ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент