Избиват по списък в нета украински журналисти

Избиват по списък в нета украински журналисти | StandartNews.com

Четири поръчкови убийства за седмица в Киев

Украински журналисти и други прочути личности, които имат положително отношение към Русия, се са избивани по списък в интернет. Той бил публикуван в сайта "Миротворец", съобщи LifeNews.ru. До този извод са стигнали неправителствени организации. Няколко дни преди убийството на журналиста Олес Бузина и на политика Олег Калашников техните адреси за връзка са били поместени в този сайт.

Отговорност за извършените през последната седмица четири показни убийства пое нацистката "Украинска въстаническа армия". Това призна тази организация в имейл до известния местен политолог Володимир Фесенко. Авторите на посланието заявяват, че започват "безмилостна въстаническа борба срещу антиукраинския режим на предатели" и ще разговарят с тях само на езика на оръжията, докато бъдат ликвидирани".
В четвъртък последва четвъртото показно убийство. Журналистката Олга Мороз бе разстреляна в дома й от неизвестни лица.

Новината дойде часове след като бе убит проруски настроеният Бузина. В сряда неизвестни убиха бившия депутат от Партията на регионите Калашников. Преди това внезапно умря собственикът на сайта "Обком" Сергйй Сухобок.

"Украинска въстаническа армия", известна като УПА, е създадена през 1942 г. с цел да се бори за независимост на Украйна, която по това време е част от СССР. Тя сътрудничи с нацистите. В Русия е обявена за престъпна нацистка организация. Радата обаче прие закон, признаващ УПА за борец за независимостта на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай