Името на бебето: Шарлът Елизабет Даяна (ОБЗОР)

Името на бебето: Шарлът Елизабет Даяна (ОБЗОР) | StandartNews.com

Топове гърмят за принцесата

Изсичат монети в чест на момичето със синя кръв

Шарлът Елизабет Даяна - това е името на кралското бебе. Около 17.00 ч българско време вчера от двореца Кенсингтън съобщиха, че Уилям и Кейт след консултация с кралица Елизабет II са избрали именно това име. Твърдеше се, че двамата отдавна са си наумили как да кръстят принцесата, но искали първо да получат благословията на кралицата, въпреки че няма подобна норма, която да са длъжни да следват. "Шарлът" е жест към принц Чарлз - тъй като името е сочено за женската версия на неговото.

Има още едно съвпадение - средното име на Пипа Мидълтън, сестрата на Кейт, е същото.
103 топовни гърмежа в чест на бебето отекнаха в Лондон вчера. 62 пъти се чу стрелба от Лондонската кула и с 41 залпа проехтяха гърмежите от Хайд парк за радост на британците. Всички духови оркестри бяха мобилизирани да свирят по различни места в столицата за радост на минувачите. Социалните мрежи продължават да обсъждат активно новороденото със синя кръв, а броят на статуси и коментари отдавна надмина милион. Във една от най-големите къщи - "Ладброукс" бяха осъществени над 20 000 индивидуални залога за пола и името на бебето - повече отколкото се залага на политически избори, по данни на тамошните букмейкъри.

В сайтовете за колажи пък тръгнаха куп снимки с принцеса Лея в паралел с бебето, тъй като вчерашният ден бе празник за феновете на легендарната космическа сага.

Щастливите родители трябва да пристигнат в имението си в Сандрингам, където ще се настанят в опит да водят един по-дискретен живот. В неделя, един ден след раждането на малката принцеса, те бяха посетени в лондонската си резиденция Кенсингтън от бабите и дядовците на бебето. Принцът на Уелс Чарлз и неговата съпруга Камила са прекарали цял час със своята внучка. На момиченцето са се радвали и родителите на Кейт - Майкъл и Каръл Мидълтън, придружени от сестра й Пипа.

В същото време британският монетен двор обяви, че ще отсече поредица от десет хиляди възпоменателни монети в чест на момиченцето.
Ще бъдат пуснати 500 златни екземпляра от проба 88 с тегло до 40 грама, а останалата бройка ще бъде изпълнена от сребро и ще тежи около 28 грама. От едната страна на монетата е портретът на британската кралица, а от другата са изобразени лилии. Очаква се страховита търговия на уникалните монети в ebay, а колекционерите вече напълниха най-големия сайт за онлайн продажби с куп сувенири, купени в деня на раждането на принцесата.

Дизайнът на възпоменателната монета е на художника Джон Бергдал. Той е одобрен от кралица Елизабет II и от родителите на малката принцеса. Бергдал е автор и на възпоменателната монета в чест на раждането на първото дете на кралската двойка - принц Джордж. А Би Би Си съобщи, че през тази година сребърната монета ще бъде подарена на британски деца, родени в същия ден като принцесата.

Междувременно няколко издание се усъмниха в истинността на обявената дата на раждане - събота, 8,54 сутринта. "Кейт Мидълтън изглежда потресаващо добре на снимката след родилните мъки. Не е възможно да е станало по естествен път и да е в такава форма. Освен това на разпространената снимка бебето изглежда най-малко на три дни, а не като новородено, както твърдят от кралския двор", пишат руснаците. Разбира се, тръгнаха и обичайните тежки конспирации - че семейството е използвало сурогатна майка, докато Кейт се появявала на публични места с изкуствен корем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай