Hurriyet: Ето го единият атентатор

Hurriyet: Ето го единият атентатор | StandartNews.com

Следователи са намерили две неексплодирали гранати, Турция обяви ден на траур

Снимки, на които се вижда мъж с черно яке на международното летище "Ататюрк" минути преди експлозията разпространи турския Hurriyet. В публикацията се посочва, че вероятно това е един от атентаторите. А коментарът е, че в средата на лятото е доста съмнително човек да бъде облечен с толкова плътна, връхна дреха. 

На други кадри медиите в Турция показват друг мъж, отново облечен в черно, който открива стрелба по пътниците на международното летище в мегаполиса. 

Следователи са намерили на мястото на терористичната атака на международното летище „Ататюрк" в Истанбул две неексплодирали гранати, едната от които в чантата на атентатор-самоубиец, съобщи агенция Доган, цитирана от БЛИЦ.

Както бе съобщено, нападателите са открили огън и хвърлили няколко гранати, а след това са взривили самоубийствените си колани, припомня БГНЕС.

Полицията е открила огън, за да неутрализира атентаторите.

След трите експлозии на летището около 22 часа снощи 41 души са убити, включително 13 чужденци, а 239 са ранени.

Турция обяви сряда за национален ден на траур във връзка с атаката на международното летище в Истанбул, за която властите в страната обвиняват терористичната организация „Ислямска държава", предава AFP.

Правителството нареди също така всички флагове да бъдат наполовина свалени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай