Хаос и ранени заради "Черния петък" на Острова

Хаос и ранени заради "Черния петък" на Острова | StandartNews.com

Още недояли традиционната пуйка за Деня на благодарността, милиони американци се втурнаха да пазаруват с внушителна отстъпка в деня, наречен "Черен петък", предаде ТАСС.

През нощта улиците са били необичайно оживени , по пътищата е имало стотици коли, сякаш е настъпил сутрешният час пик в работен ден. Големите търговски центрове са били блокирани от блъскащи се хора. Стълпотворенията са довели и до инциденти. Много магазини са отворили врати още в полунощ, някои дори преди това, за да задоволят нуждите на събралите се тълпи купувачи, напиращи към витрините, за да не изпуснат възможността да пазаруват на необичайно ниски цени.

"Черният петък" става все по-популярна вносна традиция във Великобритания. Пазаруването в петъка след Деня на благодарността набира скорост основно благодарение на маркетинговите усилия на големите компании за търговия на дребно. Но тази година "Черният петък" причини неописуем хаос, където ловци на стоки буквално щурмуваха магазините на Лондон още от ранни зори. Най-малко трима души са били арестувани, десетки ранени, включително и една жена с тежка черепно-мозъчна травма от паднал върху главата й телевизор. Лондон е регистрирал десетки обаждания в полицейските участъци за помощ. Собствениците и управители на магазини са загубили контрол върху зомбираните купувачи. Ютюб вече осмива "Черният петък" с реални клипове от побоища за кафе машини и телевизори. Тази година "Черният петък" заздрави позицията си в календара за пазаруване във Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай