Хамбург остана под вода след мощна буря

Хамбург остана под вода след мощна буря | StandartNews.com

Част от най-големия пристанищен град Хамбург в Германия са под вода след мощна буря, разразила се рано тази сутрин. Полицията и противопожарните екипи разчистват задръстени пътища в региона от паднали дървета и отломки, предаде ДПА. Рибният пазар в квартал „Санкт Паули" в града е под 2.8 метра вода.

Синоптиците предсказаха бурята и възможността от наводнение и предупредиха собствениците на автомобили да изведат колите си от опасните райони. Спасителни екипи не са получили обаждания за помощ от жители на града.
В Бремен пък около 1300 бежанци, настанени в палатки, са били преместени в училища за по-сигурно. Като цяло властите отбелязват, че щетите са незначителни, но има паднали дървета, изпотрошени улични знаци и повалени части от покриви.

Един регионален влак се е блъснал в паднало дърво, но няма пострадали. Метеоролозите засякоха пориви на вятъра от 133 км/час по крайбрежните германски острови в Северно море.
От Германия бурята отмина към Швеция и Дания. Съобщава се за 40 000 домакинства, останали без ток в Швеция. Ключови мостове по пътищата в Дания бяха затворени, включително и големият презморски мост, свързващ Копенхаген с шведския град Малмьо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай