Гръцкият външен министър получи писмо с куршум

Гръцкият външен министър получи писмо с куршум | StandartNews.com

Само няколко дни преди официалната си визита на Република Македония гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс получил заплашително писмо с един куршум в него. Това съобщава в вестник "Та Неа".

В началото на седмицата в Министерството на външните работи е получен един куршум, увит в плик, който е бил адресиран до Кодзияс. Пратката веднага е била изпратена в полицията, която започнала разследване. За инцидента са били информирани премиерът и министърът на правосъдието.

Това е втори подобен инцидент с Кодзияс. Подобно нещо се случи и в началото на месец февруари. "В този плик има три куршума - по един за теб и твоето семейство. По един и за всяка една Македония", пишеше тогава в текста.

Второто писмо с куршума е изпратено само няколко дни преди визитата на гръцкия външен министър в Република Македония. На 22 март Кодзияс ще пристигне на двудневно посещение в Скопие и то за първи път със самолет директно от Атина. Той ще бъде придружаван от много съветници и журналисти. Това ще бъде първият полет от Атина до Скопие след 12 години.

Очаква се в Скопие Кодзияс да донесе проектоспоразумението, или пакта, както се нарича в Гърция, за разрешаване на проблема с името. На 22 март той ще има вечеря с македонския външен министър Никола Димитров. На следващия ден ръководителят на гръцката дипломация ще се срещне с президента Георге Иванов, премиера Зоран Заев, лидерите на ДСИ Али Ахмети и на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Но тези срещи за момента не са потвърдени.

Според неофициална информация от гръцки източници само няколко дни след посещението си в Скопие, Кодзияс и Димитров на 27 март трябва да има нов кръг преговори с посредника Матю Нимиц във Виена. От македонското външно министерство нито потвърждават, нито отричат тази информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай