Германците са против въвеждането на ислямски празници

Германците са против въвеждането на ислямски празници | StandartNews.com

Федералният министър на вътрешните работи на ФРГ Томас де Мезиер получи подкрепата Централния комитет на германските католици (ZdK) за въвеждане на чествания на мюсюлмански празници в някои части на страната. Но на германските граждани идеята съвсем не се хареса, коментира националният ежедневник Die Welt.

„В едно мултирелигиозно общество в райони с висок дял на мюсюлмани може да бъде въведено празнуване на ислямски празници, без това да засегне нашите християнски традиции", заяви председателят на ZdK Томас Щернберг, допълвайки, че празниците „не са последователност от почивни дни, а признаци за богатството на традициите".

Томас де Мезиер неотдавна демонстрира готовност за въвеждането на мюсюлмански празници в някои региони на Германия. „Готов съм да говоря за това", увери германският социалдемократ. За изявлението си обаче той получи остра критика от редиците на собствената си партия.

Проучване на института Insa показва, че гражданите на Германия се противопоставят на подобна отстъпка към изповядващата ислям част от обществото. Седем от 10 анкетирани не подкрепят въвеждането на ислямски празници.

„За много голяма част от германското общество ислямът не принадлежи на Германия", обяснява експертът от Insa Херман Бинкерт. Политическите лидери трябва да „вземат на сериозно" мнението на гражданите по такъв чувствителен въпрос, допълни Бинкерт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай