Германска телевизия показа Меркел с хиджаб

Германска телевизия показа Меркел с хиджаб | StandartNews.com

Германският канцлер Ангела Меркел беше показана по национална телевизия ARD с хиджаб на фона на полумесец и минарета на Райхстага, където заседава парламентът (Бундестагът).

Подобен подход досега не си беше позволил нито един частен ТВ канал, камо ли обществената телевизия, която се издържа от такси – всяко домакинство заплаща по близо 18 евро месечно, пише клуб Z.

"Наистина ли ще се справим или сме на границата на силите си", пита водещият на предаването Райналд Бекер, продължавайки с куп други въпроси, на които още няма отговор: "Ако се справим, то какво би станало с нашите ценности? Как ще се промени животът ни? Как ще реагираме, когато бежанците имат проблеми с равенството между мъже и жени, с правата на жените, със свободата на мненията и на медиите? Тези въпроси пораждат страхове."

Веднага след предаването социалните мрежи загряха. Преобладават мненията, че страховете сее тв А Ер Де, както и че става въпрос за реторика от арсенала на неонацистите и на националистите от "Пегида" и "Алтернатива за Германия".

"Това не е конструктивна журналистика, а срам, плюя на нея! С такава унизителна пропагада настроенията се обръщат и интеграцията става невъзможна", написа зрител във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай