Германия затяга правилата за имигранти от ЕС

Германия затяга правилата за имигранти от ЕС | StandartNews.com

Германското правителство планира да затегне правилата за имигрантите от страни членки на Европейския съюз, предаде АП.

Правителството обяви, че предлага мерки за затягане на миграционните разпоредби за онези европейски граждани, които идват в Германия.

Новината беше съобщена в момент, в който в страната се отправят обвинения, че бедни имигранти от България и Румъния идват в Германия, за да злоупотребяват с германската система за социални осигуровки. На пресконференция в Берлин германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че правителството предлага шестмесечен срок за пребиваване за европейските граждани, които стоят без работа в Германия.

В допълнение той каза, че европейски граждани, за които се подозира, че са злоупотребили с германската социална система, могат да бъдат обект на забрана за повторно влизане в страната.

Томас де Мезиер заяви, че Германия по принцип подкрепя правото на гражданите да се придвижват свободно в ЕС. Той обаче припомни, че някои германски градове са много затруднени от големия приток на бедни европейски граждани, по-специално от България и Румъния. Предложението на правителството трябва да бъде одобрено от парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай