Германия: Тръмп не може да разедини Европа

Германия: Тръмп не може да разедини Европа | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп „няма да успее" в разединяването на европейските нации една срещу друга заради търговията, заяви германският министър на икономиката Петер Алтмайер преди визитата си във Вашингтон.

В Европейския съюз „ние сме в митнически съюз и действаме колективно. Няма да бъде в интерес на американското правителство да разедини Европа, нито пък то ще успее", каза Алтмайер пред германския делови вестник „Ханделсблат".

Сред най-важните моменти от визитата във Вашингтон на близкия съюзник на канцлера Ангела Меркел ще бъдат разговорите за въведените от Тръмп мита от 25% за стоманата и 10% за алуминия. Американският президент каза, че изненадващите мерки са в отговор на „нечестните" търговски практики, но ЕС се закани да предприеме ответни мерки - включително с налози върху вноса на уиски или мотоциклети – което увеличава възможността за избухването на търговска война по модела „око за око".

"Компаниите и потребителите от двете страни биха платили сметката, ако САЩ и Европа потънат в търговска война", каза Алтмайер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай