21:15 ч.

18.05.17

1 мин.

0

4

0

Германия оттегля войските си от НАТО

от редактор |

Германия оттегля войските си от НАТО

САЩ обещаха да ударят рамо в скандала с Турция


Германия може да оттегли войските си от НАТО. Това заплаши външният министър на страната Зигмар Габриел, който е на посещение в САЩ. Там преговаря за закупуването на самолети "АУАКС". Причината за заплаха е и сканадал с Турция около базата в Инджерлик. Комшиите ни отказаха на немски депутати да влизат там.


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че това е въпрос, който трябва да се изясни. Габриел обаче обяви при срещата си с Рекс Тилърсън, че нещата не стоят така. "Това е много повече от двустранен проблем", заяви немският външен министър. Тилърсън и Хърбърт Макмастър обещаха да помогнат на Германия за решаване на проблема.


Като искат - да си ходят, ние няма да ги молим за останат, коментира турският външен министър Мевлют Чавушоглу.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:27 · 20.05.2017
Че са неграмотни някои журналисти...ДА! Но не е пък вярно това изказване на г-ят министър. Няма да се изтеглят от НАТО, а само от Турция и от тази база.Разликата е голяма.
Потребител · 10:21 · 19.05.2017
Както са казали французите:"Гемиджи кавгасъ"Буря в чаша вода.Нищо няма да стане.Тази,не е "онази" Германия."Лаф олсун"/приказка да става/.Правят се на обидени,защото турците демонстративно показват,че не им пука и въобще не ги ебават.САЩ няма да пуснат дойната крава да излезе от НАТО.
Потребител · 02:17 · 19.05.2017
много прости и нeграмотни рeдактори работят в този тъп вeстник
"комшии"? алоооо комшуууу ...бах ти турската гадна дума
нeмски дeпутати...
нeмски министър...
от Нeмция ли са тeзи нeмци?
Němec (Czech pronunciation: [ˈɲɛmɛt͡s]) is a common Czech surname, meaning German, literally "mute", or "(he) does not speak (Slavic)". From Proto-Slavic *němьcь (“foreigner, German”), from *němъ (“mute”) (Czech němý).
Потребител · 09:14 · 19.05.2017
@Потребител ДА, ВЯРНО!!! МНОГО Е ПАДНАЛО НИВОТО НА РЕДАКТОРИТЕ ВЪВ В-К СТАНДАРТ- НАПРАВО Е ПЛАШЕЩО!!!ЗАГЛАВИЕ: ГЕРМАНИЯ ОТТЕГЛЯ....ПЪРВО ИЗРЕЧЕНИЕ :ГЕМАНИЯ МОЖЕ ДА ОТТЕГЛИ... ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ:)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент