Германия наплашена от химическа атака

Германия наплашена от химическа атака | StandartNews.com

За първи път от 1995 г. правителството на Германия обнови концепцията си за гражданска защита в случай на мащабна терористична атака, съобщи таблоидът "Билд", който разполага с извадки от документа. Очаква се концепцията да бъде одобрена от кабинета на 24 август.

На първо място, Берлин смята да увеличи запасите от антибиотици и ваксини против едра шарка. На второ, властите решили, в случай на нужда, да закупят голям брой костюми за химическа защита, които да се разпределят своевременно на населението. На трето, в случай на непосредствена заплаха, гражданите ще бъдат информирани по радиото, по телевизията, с есемеси или със специални сирени. Освен това, правителството задължава общинските власти да изкопаят специални кладенци за снабдяване на населението с питейна вода, като трябва да има по 15 л на човек на ден за период от 2 седмици.

Миналия месец в Германия бяха извършени три терористични акта. На 18 юли въоръжен с брадва и нож 17-годишен бежанец от Афганистан нападна пътници в крайградски влак за Вюрцбург и рани 15 души. На 24 юли 27-годишен мигрант от Сирия се взриви в Ансбах близо до музикален фестивал и рани 15 души. На 27 юли 19-годишен немец от ирански произход застреля 9 души в мол в Мюнхен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай