Германия чака 1,5 млн. бежанци (ОБЗОР)

Германия чака 1,5 млн. бежанци (ОБЗОР) | StandartNews.com

Откриха две детски тела на остров Кос

Германия очаква през 2015 г. в страната да пристигнат 1,5 млн. кандидати за убежище, т.е. почти два пъти повече от първоначалните прогнози за 800 000 бежанци. Това твърди вестник "Билд", който се позовава на поверителен доклад. В него властите изразяват опасения, че може да настъпят сътресения в снабдяването и че те отсега се опитват да осигурят достатъчно контейнери за временни жилища и да създадат санитарни условия за новопристигащите.

"Миграционният натиск ще се засилва. Очакваме между седем и десет хиляди души да минават нелегално границите всеки ден в четвъртото тримесечие", гласи докладът, цитиран от "Билд". "Има опасност големият брой на кандидатите за убежище да се окаже непосилно бреме за провинциите и общините", допълва документът.

Освен това властите изразяват опасения, че хората, които ще получат убежище, ще приберат и семействата си в Германия. Тъй като семействата в Близкия изток са многочислени, това означава, че всеки човек от този регион, който получи убежище, ще доведе средно между четири и осем членове на семейството си в Германия. Междувременно трагичните инциденти с бежанци, предприемащи опасни пътувания, за да достигнат до Европа, не спират. Телата на две малки момченца бяха намерени на бреговете на гръцкия остров Кос, който е главната цел на бежанците, прииждащи от Турция. Телцето на бебе е открито на плажа на гръцкия остров, в непосредствена близост до един от хотелите.

Гръцката брегова охрана съобщи, че семейството му вероятно се е опитало да се добере до Кос с малка лодка. Според спасителните екипи бебето е на възраст между 6 и 12 месеца. Няколко часа по-късно на същото място било открито тялото на друго момченце - между 3 и 5-годишно. Неотдавна светът бе потресен от смъртта на малкия Айлян, открит на брега на Бодрум. .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай