Георгиева: Направих най-доброто, което беше възможно

Георгиева: Направих най-доброто, което беше възможно | StandartNews.com

Аз направих най-доброто, което беше възможно, в такъв кратък период. Обективните наблюдатели са единодушни, че аз се представих достойно – представих себе си достойно, представих страната ни достойно. Това заяви подкрепеният от българското правителство кандидат за ООН Кристалина Георгиева в специално интервю за Нова телевизия и кореспондента на БТА Николай Желязков часове, след като тя се върна на работното си място в Брюксел.

Светът все още не е готов за жена генерален секретар на ООН, коментира още тя.

„40 години винаги е била уважавана регионалната ротация. Това е първият път, когато Източна Европа се оказа в позицията да поздрави някой от страна извън региона. Антониу Гутериш е отличен дипломат, ние сме работили заедно. Той ще бъде отличен генерален секретар, но в мен остава горчивина, че нашият регион не успя да заеме полагаемото за нас място".

„Вероятно ние източно европейци трябва да помислим дали е важно да търсим по-рано консенсус около една фигура, но засега е по-важно да погледнем напред и да пожелаем успех на Гутериш", каза още Георгиева.

„Резултатът не е такъв, какъвто очаквахме, но е най-добре да гледаме напред и да се надяваме, че ще успокоим температурата в България, за да може да се концентрираме върху важните неща", подчерта Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай