Генсекът на ЕНП: Опитът на Борисов му позволява да бъде добър балансьор

Генсекът на ЕНП: Опитът на Борисов му позволява да бъде добър балансьор | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря в Брюксел с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес Истурис, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Двамата обсъдиха политическата ситуация в България и Европа и приоритетите за предстоящите догодина европейски избори.

"Дългият опит, който има Бойко Борисов в срещите на европейските лидери, му позволява да бъде добър балансьор между различните позиции, свързани с проблемите на миграцията", каза по време на срещата Антонио Лопес Истурис. Събеседниците се обединиха около мнението, че миграцията и кохезионната политика са сред най-важните теми, по които трябва да се вземат правилни решения, за да се неутрализират популистките течения, които не могат да предложат устойчиви решения.

Антонио Лопес поздрави премиера Борисов за успешното председателство на Съвета на ЕС, като подчерта, че българското правителство е получило висока оценка от европейските лидери, включително и от опозицията.

Цветан Цветанов участва в Срещата на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти, която се провежда в Европейския парламент в Брюксел. Тя е посветена на следващия европейски бюджет, на сигурността на границите, киберсигурността и борбата с тероризма в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай