16:56 ч.

27.05.16

1 мин.

1234

1

0

Френските синдикати зоват за още по-сериозни протести

от редактор Диана Зайкова |

Френските синдикати зоват за още по-сериозни протести

След цяла седмица протести и блокирани рафинерии, днес френските власти успяха да си върнат контрола върху рафинерията в град Донж. 150 синдикални аткивисти са изтласнати от зонатата от внушителен брой служители на реда. 


Очаква се скоро рафинерията да приеме първите цистерни от началото на стачката, които да зареди с гориво за бензиностанциите. Според експерти обаче заводът ще започне нормална работа най-рано идната седмица. Припомняме, че от няколко дни Франция вече ползва резервните си запаси от горива заради протестите в страната. 


Страната е в положение на енергийна криза. Близо 20 на сто от бензиностанциите или нямат доставки, или трудно се снабдяват с бензин и дизелово гориво, уточнява БНТ. 


На този фон правителството заяви, че от началото на седмицата е разходвало стратегическите горивни резерви, за да се справи с недостига на горива по бензиностанциите. Резервите по изчисления са достатъчни за 115 дни, отбеляза тази сутрин след заседание на кабинета Ален Видалис, държавен секретар към министъра на транспорта.


Междувременнно синдикалните организации призоваха за още по-сериозен отпор от страна на работещите.


 Причина за гнева на хората е проектозакон, който дава много по-големи права на работодателите. Според управляващите предложенията са най-ефикасният начин страната да се справи с безработицата. Премиерът Манюел Валс заяви, че проектът няма да бъде оттеглен, но подлежи на промяна.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:26 · 27.05.2016
Защо работещите във Франция не вземат да си преоценят собствените права , като ги сравнят със средните в Европа, преди да скачат срещу работодателите. Следващата стъпка е постепенно да си загубят работата , като бъдат заменени с други работещи, свикнали на по-малко социални привелегии
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент