Френски сили пазят Ламанша от имигранти

Френски сили пазят Ламанша от имигранти | StandartNews.com

120 френски полицаи от силите за борба с безредици са разположени в  Кале, където стотици мигранти всекидневно се опитват да минат през тунела под Ламанша и да стигнат до Великобритания.

По-рано стана явно, че един имигрант бе прегазен от камион през изминалата нощ, а друг по-рано бе тежко ранен от токов удар в Париж.

Правителството на Франция призова стопанисващата тунела под Ламанша компания "Евротунел" да подобри охраната на обекта. От своя страна от компанията искат възстановяване на 10 млн. евро за допълнителните направените досега разходи за справяне с незаконните имигранти.

Според френските власти, през последните две нощи е имало по около 2000 опита на хора да минат през тунела. 31-годишния Назирула, афганистанец, който от три месеца живее в Кале, се обърна с призив към политиците:

Хората губят своя живот. Затова моля международната общност, особено тези, които пътуват за Великобритания, приемете или откажете на тези хора; кажете на френското правителство да приключи случаите им и ги пусне да заминат за тяхната страна.

От началото на юни девет души са загинали в опита си да преминат под Ламанша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай