Френски град забрани клоуните навръх Хелоуин

Френски град забрани клоуните навръх Хелоуин | StandartNews.com

Маскирани като смешници бият, трошат и тероризират с оръжие

Френски град забрани дегизирането като клоуни по повод Хелоуин навръх празника, предаде АП. Забраната в град Вандарг, който има 6000 жители и е в близост до Монпелие, влезе в сила днес и ще продължи да се прилага и през ноември.

Кметът Пиер Дюдьозер обяви, че тя ще е в сила за всеки, който е над 13 години. Забраната се налага, след като на различни места в страната беше съобщено за нападения, извършени от младежи, дегизирани като клоуни. Миналата седмица вълна от терор, предизвикан от агресивни клоуни, заля Южна Франция, където полицията арестува 14 дегизирани тийнейджъри, въоръжени с пистолети, ножове и бейзболни бухалки в град Агд. Очевидци забелязали група въоръжени клоуни на паркинг и се обадили в полицията, която ги арестувала.

В град Монпелие 35-годишен пешеходец е получил 30 удара с метален прът. Нападателите били мъж, гримиран като клоун, и двама съучастници, които искали да го ограбят, съобщи полицейски източник и допълни, че тримата са задържани. В три други града в същия департамент Еро трима шофьори са станали жертва на клоуни и са подали жалби, посочи жандармерията. Млад мъж, гримиран като "агресивен клоун", потрошил автомобил в град Марсеян. По време на разпита той заявил, че се поддал на модата "клоуни, които нападат", започнала в социалните мрежи. Явлението, което се разпространява по Фейсбук, достигна и Северна Франция. Младеж на 19 години, дегизиран като клоун, бе осъден на шест месеца условно в Па дьо Кале, защото тероризирал минувачи, размахвайки пръчка, приличаща на дълъг нож.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай