Франция призова 12 хиляди запасняци заради Ница

Франция призова 12 хиляди запасняци заради Ница | StandartNews.com

Франция призова 12 хиляди запасняци от полицията, за да се повиши нивото на сигурност в страната след терористичната атака в Ница в четвъртък вечер, отнела живота на повече от 80 души.

Вътрешният министър Бернар Казньов се обърна към "всички френски патриоти", да се запишат като запасняци, за да помогнат за защитата на държавните граници.

Всичко за терористичния акт в Ница - ТУК! 

В същото време стана ясно, че терористът от Ница Мохамед Лахуаедж Бухлел е изпратил няколко часа преди атаката своя снимка до семейството си и уверил, че е щастлив.

По-рано френски телевизионен канал, позовавайки се на съседи на Бухлел, съобщи, че той се развежда с жена си и е депресиран, тъй като трудно преживява развода, а също имал финансови проблеми. "Той ми изпрати селфи и каза, че е щастлив, че в живота му всичко е наред", казва пред изданието Mirror братът на терориста – Джабир, цитиран и от БГНЕС.

"По-късно, когато чухме за това, което се случва в Ница, започнахме да му изпращаме съобщения с въпрос дали всичко е наред при него. Писахме му съобщения до два часа сутринта", добавя той. Роднина на Бухлел – Сокри Амими казва пред изданието, че Мохамед от дете имал психически проблеми.

"Той имаше седем братя и три сестри, но само той беше болен. Вземаше много наркотици и пиеше всичко, което му попадне, макар да съзнаваше, че е психично болен", казва Амими. Според него, бившата му съпруга знаела, че е болен. В петък тя беше арестувана от френската полиция за разпит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай