Фермерска война пламна в Европа

Френски фермери са блокирали пътя между Страсбург и германския град Кел

Фермерска война пламна в Европа | StandartNews.com

Френски фермери предприеха радикални действия и блокираха пътищата от Испания и Германия, за да попречат на чуждестранната продукция да влезе в страната, съобщи Франс Прес. Това е поредната акция от протестите на животновъдите заради ниските изкупни цени, които са докарали много стопанства до фалит. Фермерите в региона Елзас са блокирали с трактори шест пътя от Германия в опит да спрат камионите със земеделски стоки да преминат.

Около 10 камиона са се върнали заради действията на френските производители. Над 100 фермери пък претършували десетки камиони, пътуващи от Испания по магистралата в департамента От Гарон, като са заплашили да разтоварят стоките, ако намерят месо или плодове, предназначени за внос. 10 трактора са блокирали магистрала А645 близо до испанската граница, предизвиквайки 4 км задръстване. Конвой от около 100 трактора пък блокирал магистрала A81 между Веж и Гравел по посока Париж-Бретан.

Движението било спряно и по пътя от Рен към столицата. Самите фермери твърдят, че са попречели на около 200-300 камиона с чуждестранна регистрация да влязат във Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай