Евакуират централна гара в Мюнхен

Евакуират централна гара в Мюнхен | StandartNews.com

Евакуират централната гара в Мюнхен. Това съобщи БНТ и уточни, че има остра опасност от терор в града.

Има много убити и ранени при безразборна стрелба в търговски център в Мюнхен тази вечер, съобщи говорителка на германската полиция, цитирана от Ройтерс. Малко по-късно баварското вътрешно министерство потвърди, че са убити поне трима души. Полицейски източник, цитиран от Франс прес, съобщи, че убитите може би са шестима.

Целият медицински персонал на болниците и клиниките на Мюнхен е бил извънредно привикан на работа по заповед на местните власти, предаде ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Местните власти призовават гражданите да стоят по домовете си. Предупреждението е отправено на три езика- немски, английски и фернски.

"В момента аз се намирам много близо до източната гара в Мюнхен. Всичко е затворено, автобусите и трамваите също са блокирани. Има движение само на коли. Има оплаквания от хората, но в никакъв случай не е паника". Това обяви пред БНТ българин, живееш в Германия.

Властите до последно гледат да избягват квалификации като тероризъм. До последния момент те се придържат към версията за един извършител. Полицията много предпазливо пуска информация, дали става дума за тероризъм или случай на амок, каза още Александър Андреев от "Дойче веле" пред националната телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай