12:25 ч.

17.02.17

1 мин.

0

2

0

ЕС съди няколко държави заради шофьорските книжки

от редактор Росана Манева |

ЕС съди няколко държави заради шофьорските книжки
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще съди няколко държави в Европейския съд, сред които и Хърватия. Причината - не са приложили правилата на блока относно свидетелствата за управление на превозни средства, пише вестник "The Dubrovnik Times", цитиран от Агенция "Фокус".


Хърватия, Нидерландия, Португалия и Швеция са държавите-членки, които не са приложили директива 2006/126 на ЕС.


През октомври 2015 г. Европейската комисия започна производство във връзка с нарушението, а през юни 2016 г. изпрати своето мотивиращо становище до тези държави. Въпреки това страните все още не са изпълнили своите задължения според директивата и затова Комисията е решила да постави въпроса пред съда.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:57 · 17.02.2017
И не всички белгийски и френски номера са по нормата, но никой не ги задължава да ги сменят.....
gtrankov · 13:26 · 17.02.2017
Нидерландия - Холандия, още са със жълти номера, които НЕ отговарят на европейските Уж - пък ние два пъти ги сменяхме, да влезем в нормата...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент